June 15, 2011

ELEH SETAKAT KO NAK BERLAGAK DGN DUIT MAK BAPAK BAIK TAK PAYAH!

ok..ini bukan entry emo ye kawan2...juz nak bg opinion je...
aku semenjak dh hidup selama 23 thn ni...ada jumpa la ramai manusia yg banyak perangai...
salah satunya...berlagak dgn menggunakan duit parents dorg...xphm??
meh sy terangkan ye...cthnye...ada seorg hamba Allah yg dilihat sgt mewah...boleh beli itu ini..
siap ada kredit card lg..tp dia tu berstatus student...confirm la itu dr mak ayah...eh mesti korg ckp mane tau die keje part time ke ape,,,ar2...mesti la dlm cite ni die xkeje lgsg...boleh tau la dia mmg xkeje kan...

mesti ada yg ckp biarla duit mak bapak die bukan duit mak bapak ko..jeles ke pe...
eh xde mase i nk jeles nok...bukan apa ada hamba Allah ni yg terlalu bermegah dgn apa yg die nikmati sgt tu...berlagak la kan dia ada byk duit leh beli ape saje...siap mencanang lagi kat org..aku nak beli itu ini la..dh beli siap tunjuk lagi kat org lain..n rendah2 kan org lain..OMG! plzz la...mak x suka betul nok org mcm tu...

xpyh la nak bermegah sgt dgn apa yg awk ade tu...itu harta mak ayah awk...belum confirm lg harta tu akan di turun kan kpd awk kan...baik kite bermegah dgn kejayaan kita sendiri..duit kite sendiri..baru la org respek kite...tp yg plg bagus xpyh nak bermegah sgt la...x baik....sederhana sudah..kankankan..

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

5 comments:

  1. betul tu, buat apa nak bermegah, semua nikmat itu datang dari allah juga..^^

    ReplyDelete
  2. ramai jugak macam tu..tak sedar diri..hehe

    ReplyDelete

ape ye yg kamu katakan