October 15, 2011

UNTUK PERUT

huarghhh....sy touching dgn kwn sy...
diorg xnk teman sy g jusco...
xpe la maybe dorg bz....(pk +ve je la)
so, perut pun lapar dh ni..masak yg senang2 je la...semlm dh mkn megi..
arini mkn mee suah je la...

cube tgj pic ni:
juz ade mee suah, bawang n cili...
tsskk tsskk...
xpe la janji berisi perut..wat asgnment bru la ade semangat!

juz gune rice cooker je coz duk hostel..xde dapur...






THANKS FOR READING..LUV U GUYS

October 10, 2011

HARGAI LAH MASA


cantik x jam ni??? hihihi

penat tau wat jam ni?? (xdela penat mane pun....)

saje suke2 nk wat cm tu..simple but nice rite???

pat2 ckp comel...kalo x kene babab...hahahahah

lebih cntik dr ikea kan kan...

ni kerja sama dgn roomate sy...

nak bwk balik ar jam ni nak wat kenangan sbb dh final sem ni..hukhuk

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

September 01, 2011

SELAMAT HARI RAYA

di kesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat hari raya!!!

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

August 16, 2011

NAK KAD RAYA MACAM DULU DULU

sekarang zaman moden kan..semua elektronik...anta kat fb la pe la..nak betul2 yg menggunakan abang posmen..dl zaman sekolah..rajin beli kad raya...bg kat kawan2..seronok...siap leh simapan2 lagi kad raya tu wat koleksi..kat  kedai pun dl byk jual kad raya..macam2..yg kartun2 ade..yg bunyi2 lagu raya ade..aduhh bestnye....sekarang?? dh xde dh..kedai pun dh xjual kad raya...semua guna sms je..mudah katanya..tp xbest xdpt simpan...xde tggu2 dpn pintu tggu abg posmen...nak wat cm ne kan zaman moden...hemmmm


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

August 10, 2011

ANTARA KOLEKSI KASUT SITI NURHALIZA

koleksi kasut

koleksi kasut

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

August 05, 2011

BABY SHAOLIN

 NAMA SHAOLIN: Mirza Mursaleen
UMUR: 4 Bulan
HUBUNGAN: Anak buah saya..:)







sebenarnya xsuke tgk die botak...tp die ttap comel kankan

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

August 03, 2011

FAKTA KENTUT

APA TU KENTUT?


Kentut merupakan fenomena semulajadi yang berlaku pada manusia. Berbohonglah sesiapa yang mengaku tidak pernah kentut. Manusia kentut untuk mengeluarkan gas yang akan memudaratkan sistem badan.


KENAPA KENTUT BERBAU?
Bau busuk kentut adalah disebabkan oleh kehadiran 1% gas hidrogen sulfide, indole, ammonia dan skatole. Kebanyakan komposisi yang membentuk bau busuk kentut ini terdiri daripada sulfur. Lebih banyak kandungan sulfur dalam diet anda, lebih banyak skatole dan skatole akan dihasilkan oleh bateria dalam usus anda; maka lebih busuklah kentut anda! Makanan seperti kobis bunga, telur, bawang dan daging kebiasaannya menyebabkan kentut berbau busuk, manakala kekacang menghasilkan kentut yang kurang berbau busuk.


KENAPA KENTUT BERBUNYI?
Bunyi yang terhasil semasa kentut disebabkan oleh getaran lubang dubur (anus). Semasa anda membuang air besar, lubang anus akan terbuka dengan besar manakala semasa kentut kadar pembukaannya lebih kecil. Tenaga dan kekuatan bunyi kentut bergantung kepada halaju dan kuantiti gas yang akan keluar.




DR:http://comelnya.com/

p/s:pas kentut korg rase best? puas x? hahaha

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

July 30, 2011

KENAPA KITA PERLU SENYUM

senyum byk kelebihan die kan kan kan...
ok knp kite perlu senyum:::


  1. senyum satu sedekah.
  2. kite pergi mane2 pun kalo kite senyum mesti ite senang dapat kawan..sbb muke sentiasa senyum..senang org nak dekat dgn kite kan..
  3. kalo ngah streess kite senyum la..senyum mcm xde pe2 jd...so, dgn itu leh release stress...
  4. kalo ada org kutuk or marah kite..kite senyum je..mesti org yg maki kite tu akn bosan dgn kite coz maybe die ingat kite xde perasaan...n yg marah kite pun leh cool sbb tgk muke yg senyu tu..
  5. selain makanan yg sihat, senyum pun leh sihat kan badan tau....

p/s:jgn snyum lebih2 sgt t org ingat kite gile...
sekian



THANKS FOR READING..LUV U GUYS

July 27, 2011

BUKU CONTENGAN AKU.....










THANKS FOR READING..LUV U GUYS

July 20, 2011

LOGO GOOGLE YANG UNIK

hai..sape yang selalu search gune google mesti korg biasa kan tgk logo2 google yg berlainan...
alaa kire pelbagai bentuk ar..kreatif kan..suke tgk..jom kembali ingatan korg..pernah x ternmpk logo ni masa search gune google..














THANKS FOR READING..LUV U GUYS

July 15, 2011

PERCUBAAN YANG GAGAL













Sempena nak dekat puasa ni mak ada beli microwave baru...comel je...mungkin tuk aku belajar wat kuih tuk raya t...coz aku ada ckp kat mak nak wat kuih raya t...hihi sweetnye mak...
so, sebelum bermulanya pose baik aku cuba2 wat sesuatu dgn microwave ni....
aritu aku wat kek....peh sgt kelakar ye....nak tau hasilnye???
promise!!! jgn gelak kan ye....



ok ni die microwave tu...comel x???


ini hasilnye....oh man!! aku sudah rosakkan....hangus sudah..tp bile buang hangus2 tu..sedap tau..
xtipu..mak aku ckp..ok maybe tuk sedapkan at....

pasni nak masak ayam bakar!!! nak tgk berjaya ke x??? t ye aku upload...
THANKS FOR READING..LUV U GUYS

July 13, 2011

BILIK DARJAH MASA DEPAN

ok arini rajin baca paper....so, nak kongsi 1 cite ni...

akan datang wujud la m-Attendance....apa tu?
aplikasi m-Attendance

  1. m-Attendance dpt membantu mengatasi masalah sistem manual seperti kehilangan rekod pelajar,kerosakan,terbakar dan penyimpanan
  2. ia dpt membendung masalh ponteng sekolah dikalangan pelajar...
baguskan....tp mcm mane ye??
begini...pihak sekolah akan menghantar sms ke telefon ibu bapa jika anak itu x hadir ke sekolah...

cth:

dr pihak sek..
  • anak anda tidak hadir ke sekolah hari ini.sila pastikan perkara ini dengan pihak sekolah..hubungi 096758467 @ sms, taip: SMK SMS ke 32886

ermm bagus gak cara ni kan..at least dpt la kurg kan kegiatan2 x senonoh di kalangan remaja...eceh!!!

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

July 08, 2011

GAJI YANG PERTAMA


senyum xperlu kata apa2..

gaji utk 8 hari bekerja bulan lepas....

utk bulan ni...tggu...

peh rasa berbaloi dpt gaji yg pertama...pertama kali dpt duit dr hasil usaha sendiri...

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

July 07, 2011

PELBAGAI RUPA PUBLIC PHONE


garangnye~~~


wow! jimat tu...


comel



hebat org ni....pas keluar dr mulut shark ni still hidup lg


cantiknye...nak jgk

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

July 06, 2011

CONFLICT DENGAN ABAH



arghhhh arini off day....ingat nak bergembira n sudah menunggu nunggu nak tgk cite kesukaan aku...
tp abah dh tempah nak tgk bola....aku nak tgk showdown...arini final..sob2..
kite sebagai anak kene mengalah kan kan kan...
so xpe la abah...kite (panggilan kat umah) bagi abah tgk bola...hope ade la ulangan tu....
so, sape2 yg tgk sile la update keputusanye ye...
nway, td tgk nuffnang..yeay!! dh dapat 1 BE...nuffnang sile bg lagi ye...yuhuuu
so, skrg oleh sebab xdpt tgk showdown aku nak menghafal harga2 accesories yg ada kat kedai..
t bos nak tanya satu2 harga n waranty tiap accesories tu...gilak la wei..
xpe..aku kene bertahan kan kan....


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

July 05, 2011

BEG PELIK ITU





nak beg mcm ni..hahahah




xtau la cm ne nak gune ni




kiut...





xsuke sgt




ngeri..xnk beli

sources: GOOGLE








THANKS FOR READING..LUV U GUYS

July 03, 2011

TANAH KUBUR

pas balik keje td mcm biasa tgk la tv....tgk la cite ape2 yg ada....
mule2 tgk kilauan emas walau ulangan tgk gak sbb xde cite lain...
pastu bukak oasis tgk la cite tanah kubur...aku rasa dh byk episod cite tu...
tp aku tgk gak....ermm byk iktibar la leh amik dr cite tu....best...
sbb dr kisah2 yg di pertontonkan tu la yg leh kite pk kan bhwa kite jgn wat benda2 xelok msa hidup ni...


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

July 01, 2011

SEWLOVE 1ST GIVEAWAY



                               http://sewlove.blogspot.com/2011/06/sewlove-1st-giveaway.html

                                                               nak join?? klik link tu...


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

June 30, 2011

YEAY!!! I WILL GET MY 1ST SALARY

hahahaha bulan June bakal melabuh kan tirai nya....
aku xsabar nak dpt gaji yg pertama..
ye gaji yg pertama...ni 1 st time aku keje walau umor dh 23 thn...
slama ni cuti sem xpenah keje,,
oleh krn cuti yg panjang...aku cri la keje pas abis praktikal ari tu...
huhuhu...
ok excited sgt nak dpt gaji..tgn dh mule gatal2...
xsabar2...:)

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

June 29, 2011

ARINI CUTI KE?? JAWAB PLEASE....

sejak keje ni asyik bz je....(bz la sgt)
niat at nak wat report tuk praktikal aritu tp balik keje je trus mls tu trus menguasai..
hermm arini lesen kete mati dh..so, kene la renew..tp aku confius..arini cuti ke??
sbb israk mikraj?? kalo cuti..abis la aku...esok bwk kete tanpa lesn ler...
ermm abah dh janji nk nak sponsor phone..hihihi sonok2...huh! kalo tau xyh keje..
aku keje pun sbb nak beli phone idaman...mesti la kene usaha kan..
xnak la guna duit ptptn ke ape..ish2 xbaik kalo mcm tu....

ok aku xtau arini cuti ke x sbb aku arini aku mmg off...so, xkeje la kan..lagi pun aku keje kat kedai...bukan kat ofis sbb tu xtau..ok sae2 tlg bgtau ye...a.s.a.p

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

June 28, 2011

WHO YOU ARE???


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

June 22, 2011

KEGAGALAN ITU ADALAH KEJAYAAN TERTANGGUH


BUAT PEDOMAN:
"Mak jumpa Firdaus dekat kedai tadi, wah keretanya jenama dari oversea, baru lagi. Katanya dia buat bisnes sekarang," ujar mak kepada saya.
Teh yang masih berwap panas itu aku hirup sedikit demi sedikit. Otakku agak ligat memahami maksud tersirat di hati mak.
"Mak, mak rasa apa sebenarnya yang dikatakan sebagai kejayaan didunia ini?" Aku bertanya kepada mak.
Mak hanya terdiam. Mungkin sedang memikirkan jawapan untuk soalan ku.
"Kita ni selalu pandang kejayaan dari sudut lahiriah je, kereta besar, rumah besar, jawatan hebat. Tapi mak, bagi saya kejayaan yang sebenarnya ialah apabila kita berjaya menjadi insan yang diredhai Allah, dan berjaya menjaga iman dan agama kita. Mana yang mak nak? Anak yang berjaya memperolehi rumah besar, kaya raya tapi tidak menunaikan solat, tidak hormat pada ibu bapa, tidak reti hal-hal berkaitan agama atau mak nak anak yang ada rumah biasa, tak begitu mewah tapi hatinya luhur, ikhlas memperhambakan diri kepada Allah ?" Aku menyoal  lagi.
"Isk, mestilah mak nak seorang anak yang hormat kepada mak ayah, dan yang menjaga iman dan agama."
"Baiklah, mak sendiri sudah tahu apa pilihan mak, tapi orang lain diluar sana masih memandang kepada rupa daripada isi."
Mak terdiam lagi. Pandangannya seakan-akan menembusi skrin televisyen itu.
Inilah sikap masyarakat kita yang rata-rata cuma mentafsir erti kejayaan itu dengan melihat daripada sudut lahiriah semata-mata. kereta yang besar, rumah yang mewah serta gaji bulanan yang banyak itulah yang menjadi ukuran bagi masyarakat itu untuk menentukan sejauh mana seseorang itu berjaya dalam kehidupannya. Apabila seseorang itu tidak mempunyai rumah mewah, kereta besar dan gaji yang melimpah ruah , seseorang itu akan dianggap tidak berjaya walaupun dia kaya dengan akhlak dan budi pekerti yang mulia.
Jika ditanya kepada ku, apakah erti kejayaan yang sebenar? Aku berpendapat bahawa menjawab bahawa kejayaan itu adalah datangnya daripada Allah dan kejayaan itu akan datang apabila seseorang hamba Allah itu melakukan setiap perkara hanyalah kerana mencari keredhaan Allah. Apabila kita melaksanakan segala perbuatan itu kerana Allah, maka secara automatik segala suis akan dihidupkan untuk memacu diri mencapai kejayaan dari pelbagai sudut.
Sahabat sekalian..
Jika anda merupakan seorang pelajar UiTM, mungkin anda masih berada di mood yang tidak menentu setelah mendapat keputusan peperiksaan baru-baru ini, ada yang gembira tak terkata, ada pula yang kecewa tidak terhingga, mungkin ada yang sedang tersenyum puas, atau sekadar tidak ambil pusing mengenai keputusan yang diperolehi.
Alhamdulillah, aku telah dikurniakan kecemerlangan tidak disangka-sangka. Namun dalam pada masa yang sama, aku takut andai kejayaan yang aku perolehi ini hanya akan membuatkan aku berada lebih jauh daripada Allah.
Seringkali saya terdengar dialog berbaur cemburu oleh rakan-rakan terhadap rakan-rakan mereka yang memperoleh keputusan cemerlang di dalam peperiksaan. Jelas dan nyata sekali kata-kata mereka berbaur nada tidak puas hati, cemburu dan iri hati. 
" Ala dia tu bolehlah dapat dekan sebab dia tu suka bodek lecturers ."
Mungkin anda juga pernah mendengarnya bukan?
Kejayaan tidak boleh diukur dari segi lahiriah semata-mata. Selalunya kejayaan yang  bersifat lahiriah itu hanya akan mengundang iri hati dan cemburu orang lain. Ada sesetengah orang pula apabila telah berjaya, dia menjadi semakin angkuh dan sombong sesama manusia dan juga kepada Allah S.W.T.
Ada sesetengah orang yang dikatakan berjaya namun masih tidak menunaikan solat, tidak menutup aurat dengan sempurna, pentingkan diri sendiri, tidak menghormati ibu bapa dan meninggi diri.
Baru-baru ini saya ada menerima mesej di facebook daripada seorang junior yang berbunyi seperti ini:
"Kak Suhana, tiba-tiba mahu kata-kata motivasi untuk diri ini, rasa down sikit dengan result exam."
Aku pun menjawab mesej tersebut:
"Adikku, tika kau lemah, jadikan Allah sebagai tempat untuk meluah rasa.Tika kau goyah, kau perlu kuat kerana kau pembawa Agama.Tika kau rebah, kau harus tabah kerana kau mujahidah muda. Ingat, kegagalan adalah kejayaan yang ditangguhkan, jangan berputus asa! Sesungguhnya orang yang berputus asa itu jauh dari rahmat Allah SWT. Sungguh Allah memberi apa yang kita perlu, bukan apa yang kita mahu."
Sungguh, kegagalan itu adalah kejayaan yang tertangguh. Gagal hari ini, bermakna akan ada kejayaan besar yang akan menanti.
Berjaya atau gagal,kembalilah kepada Allah setiap saat dan detik, kerna Dialah Yang Maha Mengetahui apa yang ada di langit dan apa yang ada di bumi.


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

June 21, 2011

AKHIRNYA TERJAWAB :)

ptg td ade wat entry pasal tertunggu keje kan...

so, akhirnya  dh dpt keje...alaa part time je pun..

acctualy keje ni pun bukan nak duit sgt juz nak dpt kan pengalaman je...

ye laa t bile dh grad cri keje t mesti soalan pertama akan terkuar dr mulut bos pernah keje ke sblm ni???

xkn nk jwb x... xpernh...ish2..

skrg ni semua nye nak pengalaman...

herm  xpela gaji kecik pun..tp bershift...

baik lah, mari mulakan esok hari dgn hari yg menggembirakan :)

oh!! i hope.....

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

TERMANGGU..TERTUNGGU..

tul ke eja termanggu tu??? entah....ok arini sdh 4 hari duk dirumah...

menunggu panggilan telefon.....panggilan telefon drpada tempat2 aku mintak keje...

aku dh mula bosan...bosan tanpa aktiviti yg mengguntungkan...

duduk rumah xdpt duit....nak keje xdpt panggilan lagi...

apa patut buat?? tggu dan tggu...

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

FIEDA BIRTHDAY GIVEAWAY

http://sukahati-fieda.blogspot.com/2011/06/my-birthday-giveaway.html



nak join?? klik sini

kata2 azimat:
hepy beday to you n your daughter..
moga pnjg umo n cute2 selalu... :)


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

June 20, 2011

HIDUNG TERSUMBAT...ADA TIPS TUK KURANGKAN X??

kalo demam plg xsuke kalo hidung tersumbat a.k.a selsema la...batuk xpe even batuk itu mampu membuat bising...tp sy leh thn lg...ada sape leh tlg x?? plz2

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

June 19, 2011

SELEPAS 2 HARI BEREMOSI AKHIRNYA SAYA DEMAM

nasihat sy kepada blogger2 sekalian..apa pun mslh kamu plz jgn pk terlalu sgt coz akan effect kat diri sendiri...ingat tau...doakan sy cepat sembuh

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

CIK PURPLE GIVEAWAY


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

June 18, 2011

MENYESAL?? TIADA GUNANYA

semenjak semalam bukak je facebook, twitter even blog ni pun...masg2 mengucapkan tahniah tuk diri sendiri coz result masing2 yg leh di bangga kan...tapi aku??? hanya menyesal di dalam hati....tak guna nak menyesal....
give up?? ye mmg agak give up....mls nak sambung dh..tp bile di pk...aku tggl lagi 1 sem....xgune quit...abis duit mak ayah tp nak quit...aku x pernah selemah ni..tp skrg?? setelah berthn mencuba..memberi semangat tuk diri sendiri tp ttp tidak dpt di capai...aku malu...aku malu dgn kwn2..malu dgn mak ayah...malu dgn adik beradik lain...knp??? knp?? tidak perlu tanya kenapa..mungkin ada hikmah?? sampai bila aku nak hadapi hikmah ni?? aku xnmpk lagi...aku sedih..aku xtau nak menghadap mcm mane dgn semua org...

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

June 17, 2011

PRAKTIKAL ABIS SUDAH..MARI CARI KEJE YG BERGAJI

arini praktikal dh abis....ok lega...

result lak kuar..ok menangis..

xpe la...salah diri sendiri...pringatan tuk diri sendiri tu...

arini sedih bercampur gembira....

mari lupakan yg sedih..kite gembira kan diri sendiri...

ok..arini dpt banyak sgt hadiah....dr kakak2 ofis..tq akak2 n abang..

walaupun sebulan tp banyak gak aku belajar...

tp balik je keje aku g beli topup then ade lak tulis situ jawatan kosong..apa lagi mintak laaa...

so, tggu jwpn la ni..mintak2 dpt...aku nk memenatkan diri sendiri supaya aku x ingat benda yg sedih tu..



THANKS FOR READING..LUV U GUYS

Random Giveaway by Eila Ratu


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

2nd GA Fieza79


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

Free Earphone...Lagi..



nak join??? sila klik banner...
tarikh tutup : 1 July 2011


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

June 15, 2011

ELEH SETAKAT KO NAK BERLAGAK DGN DUIT MAK BAPAK BAIK TAK PAYAH!

ok..ini bukan entry emo ye kawan2...juz nak bg opinion je...
aku semenjak dh hidup selama 23 thn ni...ada jumpa la ramai manusia yg banyak perangai...
salah satunya...berlagak dgn menggunakan duit parents dorg...xphm??
meh sy terangkan ye...cthnye...ada seorg hamba Allah yg dilihat sgt mewah...boleh beli itu ini..
siap ada kredit card lg..tp dia tu berstatus student...confirm la itu dr mak ayah...eh mesti korg ckp mane tau die keje part time ke ape,,,ar2...mesti la dlm cite ni die xkeje lgsg...boleh tau la dia mmg xkeje kan...

mesti ada yg ckp biarla duit mak bapak die bukan duit mak bapak ko..jeles ke pe...
eh xde mase i nk jeles nok...bukan apa ada hamba Allah ni yg terlalu bermegah dgn apa yg die nikmati sgt tu...berlagak la kan dia ada byk duit leh beli ape saje...siap mencanang lagi kat org..aku nak beli itu ini la..dh beli siap tunjuk lagi kat org lain..n rendah2 kan org lain..OMG! plzz la...mak x suka betul nok org mcm tu...

xpyh la nak bermegah sgt dgn apa yg awk ade tu...itu harta mak ayah awk...belum confirm lg harta tu akan di turun kan kpd awk kan...baik kite bermegah dgn kejayaan kita sendiri..duit kite sendiri..baru la org respek kite...tp yg plg bagus xpyh nak bermegah sgt la...x baik....sederhana sudah..kankankan..

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

June 12, 2011

DI HINA?? TAK PE LA AKU TAK KISAH


lagu ni mewakili aku....lirik die sgt bermkne...

setiap lirik ni semua berkaitan dgn diri sendiri...

ye manusia sememangnye xde yg sempurna....

bermcm2 peristiwa aku hadapi di sebabkan kekurangan ini...

tp xpe aku bersabar..aku tau ada lg manusia di luar sana yg lagi teruk dr aku...

yg cacat yg gemuk yg x cantik...

semua tu di cela...

dorg xtau ke semua apa yg ade pd dorg sekarang hanya sementara???

hermm dr kekasih sahabat aku pernah di hina..

xpe aku tau aku sedar kekurangan sendiri...

aku lg baik dr dorg sbb aku sedar...

kesian kat dorg yg dorg xsedar dgn kekurangan sendiri....

aku bersyukur!!!

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

HABIS PRAKTIKAL RESULT MENANTI

17 hb Jun 2011

hari keramat tuk aku...

aku akan habis praktikal....

aku xkan bekerja secara percuma lagi...

aku bebas...

tp ada satu hal nye yg menganggu hdup aku hari tu...

aku akan dpt tau result exam sem lepas..

hope evrything is fine...

worried giler...

aku harap ari yg ceria xkn menggubah menjd ari yg suram la

mudah mudahan.....

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

June 11, 2011

KERJA LA LA LA

ok praktikal dh nak abis dh..lagi seminggu je lg..apa nak wat lepas ni.?

nak keje la...keje..keje ape? ade x keje yg dr rumah je..hukhuk

sebagai org yg x pernah bekerja aku patut keje sbb leh dpt pengalaman...kankana

t dh grad xde org nak amek keje coz lgsg xde pengalaman..

sekarang semua memerlukan pengalaman kan...

huh! dunia sekarang sgt mencabar!

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

June 10, 2011

PENIPUAN...MACAM-MACAM CARA ORANG NAK TIPU KAN

aku juz nak kongsi satu kisah ni...

ada sorg manusia ni sejak zaman sek lagi dh suke menipu..menipu tu mmg dasyat la...sgt dasyat..nak tau pe? dia menipu menyamar menjd org lain yg x pernah wujud di dunia ni..yg sedih nye..sebenarnye die tu perempuan...xtau la sebab kenapa wat cm tu....akhirnye selepas mendpt peluang dia pun berjaya mengurat sorg minah ni...dok satu tempat dgn die...yg sadisnya minah ni langsung xtau sape sebenar nye kekasih dia ni...ok die dh couple k mase tu...menjd penghubung dorg hanya la sms n call...ok mesti korg tnye kan kan dia perempuan xkn x cm sore perempuan?? ye oleh krna sore perempuan itu menyerupai lelaki dia pun dgn seronoknye menipu perempuan itu...minah yg perempuan tu ayat pun mcm xkisah dorg x jumpe..aku pun pelik gak..yg hebatnye oleh krn minah tu konon byk duit dia sanggup menghabiskan duit die tu tuk bg kat kekasih die every month..hebat x?? mungkin minah ni xkisah bg duit kat org kot...berthn lama nye hubungan dorg ni berthn...knn nye minah ni xpernah curg..knn nye la...yg hebat curang perempuan tu...ye la dia wat taktik yg sma la tuk ngurat perempuan lain...apa ke dajalnye perempuan tu ek....minah tu lak oleh kerana syg dia sanggup bg pic2 yg xsepatutnye kat kekasih die tu...sayang katanya..itu xjumpa tu..kalo btul2 jumpe? pk la sendiri ye...

selepas berthn2 akhirnye kantoi gak rahsia perempuan itu selama ni..tp selepas beratus2 minah2 yg lain dpt tau..kirenye die ni org terakhir la tau...tp oleh kerana syg die cm xkisah..sggp terima perempuan tu..tp sedihnye kekasih nye tu dh ada org yg punye..so, xdpt minah tu tuk memiliki perempuan tu...xsampai beberapa bulan minah tu sudah berpunye..tp sorg lelaki la...syukur..tp mcm2 cerita aku dgr sebelum n selepas die dpt bf baru...ermm jap nak ckp ni..dl die bukan main lagi syg gile kat perempuan tu mase sebelum kantoi la n sampai xnk cri cinta lg...tp now dh ada bf dh...ish2..di mana kata2 nye itu? xtau la...

ok ini kesinpulan nye..penipuan2 yg ada kat cite ni..

  1. perempuan yg menyamar menjd lelaki
  2. minah tu tpu dlm kata2nye....
pengarannye:
  1. sebelum nak bercinta sakan cari la dl asal usul nye...kalo yg xjumpa lagi tu g la jumpe walau sekali at least tau sape sebenarnye diri die yg sebenarnya...
  2. jgn suke2 bg duit or gambar2 yg xsepatutnye kat org lain even bernama kekasih..apatah lagi maruah...
  3. jgn terlalu percaya kat org la even bf sendiri...ok??
cite di atas adalah dr pengalaman org sekeliling..bukan bercerita kerana mahu aib kan sape2 cume saja nak share tuk pengajaran semua n tuk diri aku sendiri...

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

June 08, 2011

Surat Bantahan Terhadap Penyiaran Siri Drama Nora Elena di TV3

skrg ni ramai sgt tergila2 dgn sifat Seth Than dlm cite Nora Elena...tp ada jgk yg xpuas at dgn cite ni...nak tau ape? sila baca ye


Nowa,
Kakitangan Kajaan,
Putrajaya

TV3
Sri Pentas,
No 3, Persiaran Bandar Utama
Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya

Tuan,

Per : Bantahan Terhadap Penyiaran Drama Bersiri Nora Elena

Adalah dengan hormatnya saya merujuk kepada perkara di atas dan drama bersiri Nora Elena adalah berkaitan.

2. Dimaklumkan, bahawa saya, Nowa dengan ini membantah penyiaran drama bersiri Nora Elena yang disiarkan setiap hari, jam 7 petang di saluran tuan. Antara sebab sebab pembantahan saya adalah seperti berikut.

i) Membuatkan jiwa isteri isteri terganggu. Mana ada suami gitu sabo dalam dunia ini? Logik tak bila Nora tanya Seth, asal Seth tak penah dengan apa saja perbuatan Nora? Seth jawab, sebab Seth terlalu sayangkan Nora. Jadi kesimpulan, isteri-isteri mula curiga dengan suami mereka yang sepanjang masa marah marah. Ni laki aku sayang ke tak ni?

ii) Jiwa jiwa suami juga turut terganggu. Ini kerana, apa bila tiba scene scene romantik dan tidak dapat diterima akal, seperti Nora terpeleot, Seth siap dukung bawak g sofa, tingkat bawah..(gila gagah..aritu aku nak branak, laki aku gendeng henbek aku, beg kain aku, pastu tunggu aku kat grill depan umah, aku la terkedek-kedek jalan sendiri..pastu pegang lengan aku je tau..bila suh dukung macam biasa drama atau filem buat, laki ckp, "ah gile mung, patoh pinggang!" Pastu sampai sepital, lari lari amik wilca..kalu dukung macam drama melayu kan bagus??)
Oh pasal part romantik tu, biasanya isteri akan menjeling kepada suami, disertai dengan kata kata sinis, "dedi mung ni masa dulu geletak nok ke mami, masa mami begetoh je belanar beli bunga, minyok wangi, cekelat bagai..leni doh dapat mami doh haghammmmmm!!! asal besday ke anniversary ke, pakai tektik, hadiah ai pada yu adalah sebuah cinta yang murni dan ikhlas"....itu je?? harharharharam!!
Paling koman, selepas jelingan tajam, cubitan kental di lemak perut pasti akan singgah di bahagian perut suami.
Jadi, sebagai lelaki melayu, suami, mereka juga merasa hangat dengan penyiaran drama bersiri ini.
Kebiasaan jugak, malam malam yang sepatutnya diisi dengan aktiviti sukan berair akan berlalu begitu saja, pabila sang isteri makan hati, lelaki melayu dalam drama lagi romantik dari laki sendiri. Saje saje wat merajuk, ingatkan si laki pujuk cam si Seth pujuk Nora, tapi tak tau laki sendiri penat, dah, amik kau, sampai ke pagi tak dapat apa apa..laki tak pujuk satu hal, laki horny dibuat bini gitu pun satu hal..Sian Johnny!

iii) Memberi harapan pelesu kepada gadis gadis yang belum menikah.
Apabila pengaruh Seth Tan mula menular, maka ramai gadis gadis mencari pasangan hidup yang romantik nak mampus macam Seth Tan. Selepas menonton siri itu juga, kajian secara rambang mendapati kebanyakan dahi gadis gadis lebam. Ini adalah berikutan dengan tabiat sebelum tido mereka yang gemar meletakkan belakang tapak tangan ke dahi sebelum tido sambil berangankan lelaki seromantik Seth Tan, walau sebenarnya, Non Ada lelaki MELAYU seromantik itu. Yang romantik cumalah, lelaki Bangladesh, lelaki Lombok, dan Shahrukh Khan sahaja.

iv) Pasangan-pasangan bercinta kerap bergaduh.
Sang aweks memaksa jejaka untuk kerap membelikan bunga. Sedangkan boipren tu keja Kerani je kat Kementerian Kewangan. Gaji pun RM1500 jek. Kau gile sekuntum bunga brape hengget?? Kalu nak 3 kuntum sebulan, takpe jugak. Ni nak 21 roses everiday?? Kau gile, ko nak mamoh kelopak bunga ke? Kau ingat kau cantik macam Nora Elena nak demand-demand? cess

v) Tak logik punya citer..Brape lama kawen baru bole 'bersama'?? Ada ke lelaki sesabar Seth tu.. Ok, takde ke tunjuk scene Seth 'tumbuk sambal'?? eh, kalu betol ada lelaki tak penah sentuh isteri, kira mesti dia 'tumbuk sambal' kan? hahahha...takut awak sakit belakang konon..padahal ajak tido skali..mood cameron suda mari..eh, tetiba teringat Jay....kahkahkahakha

vi ) kari hangus, nasik hangit
Duk sibuk berkejar dari dapur ke hall, pastu ke dapur semula, pastu part ehem ehem, part ada pelangi, dah teralit, tengok sambil berangan, jeling laki, dah lupa kari kat dapur..hangit gitu je..

vii) Mengganggu tumbesaran anak kecil.
Pabila seorang isteri, terpengaruh dengan apa yang dilihat di kaca telebisi, nak perli secara derek kepada laki sendiri takut kena penampo, jadi, anak kecil dijadikan medium untuk menyampaikan isi hati

"tengok tu Alya, dulu dedi mung semart gitu ah, nok g dating siap bukak pintu bagai sume? leni? mami terkedek kedek bawok barang dia hon siap siap doh"
"owoh Alya ork? napok ngat nipu..mana ada orang kawen doh romantik gitu ork??"
Kesian la budak kecit tu terkebil kebil tak tau ape mak dia bebelkan

3. Sekian dimajukan untuk pertimbangan dan kelulusan pihak tuan. Dan semoga dengan ini, tiada lagi kekeliruan dan kecelaruan minda penonton penonton lagi. Mana ada lelaki romantik gitu dalam dunia..kalu ada pun sebelum kawen, lepas kawen, bagi setahun, atau dah dapat anak sorang, jadi kayu la semuanya..Jadi, dimohon pihak tuan agar tidak mempermainkan perasaan kami, dan memberi harapan pelesu kepada gadis gadis diluar sana

Sekian,

"BERPIJAK DIDUNIA NYATA ADALAH TUNGGAK KEHIDUPAN BAHAGIA"



( NOWA)
Pengerusi,
Kelab Ibu-Ibu Menyusu Badan
Putrajaya


Sumber di ambil dr sini

THANKS FOR READING..LUV U GUYS