April 30, 2011

MAKANAN ITU

Knp pasal makanan?? ehmm xtau saje je...saje nak korg tgk apa menu tuk arini..
yg penting aku masak ok...
mari lihat




udang sambal...favourite ni..ok ni time ada duit so, leh la beli udang...kalo x makan sayur je la


ini sayur campur..tiap menu mesti ada sayur kan kan...
baru berkhasiat..

ok ptg2 ni tbe2 teringat jagung bakar kat Dataran Walk!!
tp kat luar ngah jammed gile!! cm ne nak kuar?? ada pe nth kat MP DP tu...
ada kesempatan nk g jgk mlm ni pastu leh la study kat Mc D kan..
wah konon rajin....rajinla....

k la bye bye


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

~izzlorna.com 1st Special Giveaway ~



ok masuk contest lagi....
kali ni contest dr izzlorna.com
jom try luck anda...

ok dgn ini sy tag kawan2 sy iaitu

  1. munirah othman
  2. yana yassin
  3. miszydian
ok sape nak join sila klik di sini

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

April 29, 2011

EXAM SEDANG DIJALANKAN


entry ni patut di buat semalam tp sempat nak bukak tenet coz bz study..wow! study la wei...
ini laa bile kepala sudah pening mcm2 di buatnya...td baru 1st paper abis...aduii sgt mengancam la paper tu...mmg killer la...leh kill someone!!
ni pic masa ngah study....



ni semua barang2 yg mesti ada dkt dgn aku...
  1. hp (senang nak tanya kawan2)
  2. 100 plus...(takut penat leh la bg tenaga)
  3. Mp4 (aku study kene dgr lagu la....xtau nape..kalo x bosan n ngantuk)
  4. last mesti la buku..ar nmpk buku teks tu...tebal ye..dlm beberapa hari buku teks tu jd novel aku...



THANKS FOR READING..LUV U GUYS

BILA NOTIS MAHKAHMAH DATANG

Gempak tak gempak tak....ar x gempak pun kan....
nak story ni mase ngah cuti-cuti kat rumah kluang n mase tgh tgak sejuta cinta Marshanda dtg la surat dr abg posmen...pastu dgn meriahnya my nephew yg besar tu g amek...sekali tertulis nama Eda Maria binti Jaafar...dlm at aku..ok bukan surat aku...then, die pun mula la n membaca pastu tbe2 die terpk bile lak die ade parking kat melaka....ermm sekali rupa2nya aku punya..yela akak aku mane la ada lesen ni lak nak kene saman kat Melaka lak tu...ok semua tu gara2 aku..tp dh setahun yg lepas...tbe2 MBMB bg surat notis mahkamah lak..aduyai...ingat dh xyh bayar...straight gile MBMB..MPK pun xstraight...dh 3 kali aku kene kat kluang n xbyr ok je...hurm xpe la bayar je la..kang naik mahkamah tul2 mati aku...hihihi



ini la suratnya....ar tgk lama2 logo MBMB tu ye...


ala slack lak senget lak...ar patutnya kene rm 50 tp dh goda2 org tu dpt la rm 25..ada diskaun..hhihi

akhir kata..bile dpt saman even saman trafik or saman parking kene bayar jgk ok....
kite wat salah kite kene taggungjawab...understand??? hahahaha


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

Adyshariz Lucky Draw


ok join lagi contest....

Kepada si comel tu...hepy beday n makin comel2 la ye...

ni lak sape nak join contest ni k...sile ke blog mama si comel ni....




THANKS FOR READING..LUV U GUYS

GIVEAWAYS JULUNG KALINYA DARI CIK TOM

bannergiveaways cik tom

ar ni ada GA yg aku masuk....
ok Cik Tom....blog sy ni bese2 je..
ermm suke masuk contest2 ni...
n kdg2 taip entry ikut iu semasa...semasa ke? tp leh la..
n suke letak pic kat blog...hihi




THANKS FOR READING..LUV U GUYS

April 28, 2011

MRS FIZA GIVEAWAY!



sape2 nak join sila kan..pegi ke blog Mrs Fiza

tarikh tutup : 18.5.2011  jam 3 ptg











THANKS FOR READING..LUV U GUYS

ShaModa Belleza Lucky Draw


ar nmpk x banner tu?? ar aku masuk lg contest!! oleh itu mari join ini contest..

nak join? ini syarat2nya:

 follow ShaModa Belleza
Copy Paste gmbr di atas letak kat korang punyer blog
buat entry kat blog korgl yg mana ade blog..
tulis kat ruangan komen, letak link ke blog korang ok...

*Tarikh tutup : 31 Mei 2011


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

April 27, 2011

GEMPAR!

pg2 dh bukak laptop bukan bukak buku..apa nk jd ni ye....tarikh exam itu semakin hampir....
hermm semalam balik2 je melaka trus dpt tau berita tentang kejadian rompakan n rogol... ya allah kesian sgt kat budak tu..dh la nak exam...knp la manusia ni kejam sgt skrg..aku dpt rasa ape yg budak tu rasa...kuar paper tp aku xdpt baca la....ni pun dgr dr kawan2 yg duk satu tempat dgn dak kene rogol tu...
tp perogol n perompak tu dh kene tgkap n dh di jatuhkan hukuman....bgus la..tp itu xdpt kembalikan maruah dak tu..harap2 dak tu kuat semangat n jgn putus asa..kesian nye...cuba la korg bayang kan kalo benda ni jd dekat2 kawan2 korg sendiri..apa korg nak wat ye? nasihatkan die? ape ye? even aku xknl sape dak tu tp beri kesan sgt mendalam coz die berhampiran dgn aku....

mungkin ini satu cubaan yg tinggi tuk dak tu harap2 die tabah hadapi semua ni n truskan study......

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

April 24, 2011

ENTRY KHAS

entry ni khas tuk kak fieda coz wat entry tuk aku...sbb pe? sbb aku followerz yg ke 222..wah! no best kan2...xexpect pun tp bangga lak..hihihi meh singgah blog die n tgk entry yg di buat oleh kak fieda di sini..

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

STEFANO-AMERICAN IDOL 10


ok sape tgk American Idol!! sape yg tgk mesti kene ngn mamat ni...mamat ni cute plus hensem plus comel...nth la aku suke gile ngn die tp die baru je keluar...nape x vote die? nak kata setakat hensem je x jgk coz suara die power pe...tp nk wat cm ne kan..
nape aku suke tgk American Idol berbanding realiti tv di Malaysia? x jgk aku tgk je cume mmg terdpt perbezaan ar antara dorg2 ni..bukan nk megah2 kan America but saja je...tp kat Malaysia ni aku suke tgk SHOWDOWN...best pe...xcya try ar tgk....

ok ni terdpt pic2 Stefano..



die tunjuk peace kat aku..wow! sgt perasan ye

tgk gaya hensem die..hukhuk

die suke senyum macam ni..comel sgt

cra die nyanyi menggoda..





ni last performance dr die sblum die diundi kuar...tp masa ni sgt2 la best kan maybe die xde luck kot..xpela..ko tetap di hati ku...STEFANO

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

April 23, 2011

''MY 12th ANNIVERSARY GIVEAWAY BY FIEDA"



ini contest yg ketiga kot kali ni..cuba nasib la ape lg...


ok kali ni contest dr kak fieda...die wat contest ni sempena anniversary die yg ke 12..wah!!!
congrats kak fieda...
sy wish supaya bahagia2 selalu...
romantik2 selalu2
bahagia2 selalu....
comel2 selalu.....
bertambah2 anak selalu...ups..terlebih sudah....
 k la cukup la tu kan...

sape2 nk masuk ni syarat2 nye:

SYARAT2 NAK JOIN SENANG JE...
  • FOLLOW LA BLOG FIEDA GA & CONTEST DAN MY LOVELY FIEDA
  • BUAT ENTRI LETAK BANNER KAT ATAS TU BESERTA LINK ( LETAK BANNER KAT SIDE BAR SEKALI YE)
  • TAJUK ''MY 12th ANNIVERSARY GIVEAWAY BY FIEDA"
  • WISH LA APA2 UNTUK kak fieda.....
  • TAG 3 ORG KAWAN
  • TARIKH TUTUP 22 MEI 2011


oleh itu mcm biasa nak tag


tq for today..mari baca buku



THANKS FOR READING..LUV U GUYS

PANDAI CAKAP BUAT TARAK

pernah dgr x?? ar manusia ada gak mcm ni kan termasuk aku...dl mase awl sem bkn dl je tiap awl sem berkobar2 nk study nk pointer gempak tp bile time kuiz test buat ala kadar..masalahnye  final pun sma..study main2 mcm dh pndai....hahahahahha
org lain?? ada la..ckp je itu ini tp result tarak...sama je cm org lain....
erm mungkin dia manusia biasa..ye mungkin la..disebabkan manusia biasa tu la aku mls study kot....hahahaha
gile ke pe gune perkataan tu..itu masalah dalaman sendiri ada salahkan falsafah lak....

akhir kata:
jgn berkata or berangan or bercita terlalu tinggi tp akhirnye xusaha result hampeh berhabuk....
renung2 kan lah ye

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

April 22, 2011

KEJE LAST MINUTE....


  • huh org lain dh puas study aku xstudy2 lagi...apa semua ni?? malas mungkin atau pengaru astro di rumah..n pengaruh si comel yg ada kat umah ni...lgi beberapa ari je nk mula exam...yg paling hebatnya buku tuk 1st paper xbwk balik umah...hebat kan......hebat ape itu namanye gila wei!! mcm dh pndai..dh la 1st paper susah gila..urban sociology...
  • sekarang ni pun stil merangkak2 cri past sem..tp knp line nye sgt teruk............xconnect langsung....apa semua ni!! pdn muka sape suh cri past sem last minute kan kan kan..
  • mood sila dtg..gap xjauh..2 hari je plg lama xmcm dl sampai 5 hari...ini keje gila!! si comel yg besar ni xabis2 kaco aku buat keje..penat aku nk melayan..kawan2 di sini maaf masa sy terhad tuk keluar dgn kamu kamu semua....sy ksuntukan masa....perasaan berbaur2 takut cuak semua ada...


  • akhir kata, harap aku abiskan semua study ni..


STUDY HARD!!! 
GUD LUCK FOR ME!!

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

April 19, 2011

SEOUL GARDEN

ok dh lama sgt xmkn seoul garden gara2 duit xde..kalo duit ade pehh xyah suruh aku g je...
ape tu seoul garden???
meh tgk: (mintak maaf gambar x berapa nak terang coz curik dr website dorg hihihi) tiap kali g mesti amek gmbar yg bukan2..tu yg malas nk tunjuk..

















LocationMahkota ParadeJalan MerdekaMelaka
G87, Mahkota Parade, No. 1, Jalan Merdeka, 75000, Melaka, Malaysia
CuisineKoreanSteamboatHalal
SpecialKorean BBQ Steamboat
FoodPickle Salad and Potato SaladIce Cream
SquidFishball Stuffs, Prawns and Cockles, Blanched Spinach, Kimchis and Leeks, Ice Creams with chopped peanuts and cocktail fruits
PriceWeekday (Mon-Fri)
LUNCH (11:30am – 4:59pm)
Adult RM18.99++
Child RM9.99++
Snr Citizen RM14.99++
DINNER (5:00pm – 10:30pm)
Adult RM23.99++
Child RM11.99++
Snr Citizen RM14.99++
Weekend (Lunch: Sat,Sun,PH. Dinner: Sat,Sun,eve PH, PH)
LUNCH (11:30am – 3:59pm)
Adult RM26.99++
Child RM9.99++
Snr Citizen RM19.99++
DINNER (4:00pm – 10:30pm)
Adult RM28.99++
Child RM11.99++
Snr Citizen RM19.99++
Student Price
Mon-Fri (not applicable on Public Holidays) [11:30-4:30]
RM 16.99++
(inclusive of free flow drink)
Free Flow Drink RM3.99++
Mineral Water RM1.99++
Hot Tea RM2.99++
Contact06 281 8559
Business HourWeekday 11.30am – 4.59pm, 5.00pm – 10.30pm / Weekend 11.30am-3.59pm, 4.00pm – 10.30pm

haa dh tgk??
selalunya aku akan gune Student Price laa..ape lagi..hanya tunjukkan kad matrik anda akn dpt harga itu..pas tu maka la sampai kekeyangan...ni kat melaka tau..cawangan yg lain xtau kat mane lg.

kepada cik izzi ni tuk awk ye...hahahah saje jeles kan...
kepada cik moon jon next sem kite g ye...jeles aritu mun g
kepada cik ummi bile lagi nak g ni?


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

STUDY TIME

exam mule menghampiri dan aku masih tercari2 past sem di kala org lain menyibukkan diri tuk study..apakah semua ni??


oit sudah2 la bermdah tu..skrg ngh cari past sem..apa lagi..mari kite menyalin past sem itu..



THANKS FOR READING..LUV U GUYS

April 16, 2011

HAPPY BIRTHDAY TO ME

1st aku malu coz wish beday sendiri...xpe laa..xsalah kan kan kan...
thun ni sama cm bese xde pe2 yg menarik...hanya tarikh 16/4... cume tiap thun umor makin meningkat...n makin dewasa...kene la makin menunjukkan kematangan tu..remaja??? dh xde title remaja kt aku...aku menjd wanita sekarang..ermm dh ke ek? xtau la definisi remaja n wanita tu...
xpela......tp agak jeles la kat org lain tiap2 thn mesti celebrate n dpt hadiah kan..

xpe la..even i dun get cake like this


demand nye aku ni



no presents like this



xperia x10 mini..idaman kalbu

i pad. pujaan ku

xkisah la itu semua coz i have everything in the world...

  • my lovely mak abah
  • my caring akak n abg alim
  • my cutest nephews...
rasenye dh complete la tu kan...aku gembira dgn apa yg aku ada sekarang even aku bukan golongan yg berada n always xde duit but i still enjoy live in this world...



character cartoon yg pling aku suke.....
sailormoon...


hihihi nk jd cm sailormoon laa...even die sengal2 ubi but die still bantu org..n die plg comel....

azam ku: mesti grad for my degree lak...nk rase pakai jubah lagi...bangga...hihihi

akhir kata:

BILA KITA SENTIASA HAPPY HATI PUN SENANG...
HIDUP PUN CERIA MASALAH TAK KAN MEMBEBANKAN KITA....

SENYUM!!!





THANKS FOR READING..LUV U GUYS

April 15, 2011

SLEEPING PARTNER..

sgt2 benci dgn sleeping partner......n dh jd pun kat aku...sakitnye at....
nk markah sama tp buat keje xnk n serabai je keje ko ye....sakit nyeeeeeeee at ni...
mudah mudahan subject tu lulus dgn jayanye...

i hope!

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

Dayana AZ dan MiszyDian's buat LUCKY DRAW! '

minggu ni minggu masuk contest bg aku agaknye..hihihihi

entah laa saje je nk try...hukhuk

name contest ni ialah  Dayana AZ dan MiszyDian's buat LUCKY DRAW!



menang atau x ikut luck masing2 la kan...

oleh itu yg akan di tag ialah




tarikh tutup sama ngn 1st paper aku...fuhh! 29hb April 2011

nk join? sile ke blog ini


and


GUD LUCK FOR ME AGAIN!!





THANKS FOR READING..LUV U GUYS

April 14, 2011

LARIAN AMAL NUR KASIH MASUK PAPER!

OK mula2 nk ckp sory coz 2 gmbr nanti agak blur ye...
tgk laa...




ni paper Melaka Hari Ini


Utusan Malaysia


ni xingat laa....

ar bangga gile la..event yg kitorg usahakan akhirnye masuk gak paper...fuh!!!!
berbaloi baloi...



THANKS FOR READING..LUV U GUYS

YaNa Yassin 1st Giveaway

1st time join contest2 ni..hihihihi



so, say Gud Luck for me yaw....

so, dgn rase bangganye sy tag.:
Cik Ummi
wanie si gonjeng
moon


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

April 12, 2011

TGH MENGONG SEBENTAR

ok rase2 aku mampu mengharungi minggu yg horror ni! sabay ye lily yana binti jaafar...lagi beberapa ari je lg nk balik!! rindu sama 2 org ank buah ku....sabar ye..cici akan pulang xlama je lg...mesti dorg rindu kat aku punye...wowwowowowo prasan sudah.......

SYSTEM MESTI DISIAPKAN!!!

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

April 10, 2011

MINGGU YANG HORROR

dis week minggu yg sgt menyakitkan........asgnment asgnment asgnment asgnment test test test research research system system

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

April 09, 2011

KEINSAFAN

bru pas tgk Majalah 3 tentang tsunami di Jepun...bersyukur sgt2 Malaysia xterima bencana yg teruk seperti tu..terasa insaf sgt2...kesimpulan yg leh aku buat rakyat Jepun ni look forward..dorg terime bencana tu dgn tgn terbuka..dan berusaha membaiki apa yg terjd...sbb tu la dorg maju di negara asia...tabik pada mereka....


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

April 08, 2011

AFTER A MONTH


die dh sebulan....



adik n abang,,,sama x muka? cm xsama kan.....


uhh! suke pic ni..die nmpk comel


ok..buat muka lak die ni...


pic ni actually nk suh korg tgk kasut or stokin die tu..nape mase aku kecik2 xde cm ni


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

April 07, 2011

DOING ASSIGNMENT~~~~

mlm ni dalam rancangan nk buat written asgnment URBAN.....

GUD LUCK FOR ME!!

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

ALL NEW

new header n new background...header kemungkinan jap je sblm tuk membuat2 header2 yg lain....sape nk kenal teratai a.k.a lily..tu la org nye..yg mmg xcomel apetah cantik kan.....hahahahah...mane cantik? sebelum ni or before dis? means da background lor...not da header...lol!! 

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

April 05, 2011

HERMM...

nothing to say..but it happened....biarkan sja...sdgkan kwn boleh mkn kwn apa lg perkara lain yg boleh terjd...
sejak aku hidup ni mcm2 terjd kat aku...berkenaan kawan, family, kekasih or musuh..xpe aku maafkan semua org yg berkenaan..harap die pun maafkan aku...cume kecik2 at tu selalu terjd..jiwa sensitif mesti laa terasa....xpe2 xyh nk berterus trg..simpan dlm at sudah..n paling penting xyh bgtau org yg aku n die kenal...sbb aku dh xpercaya pd setiap manusia..kirenye ada batasan nye tuk percya seseorg tu...tul x?? byk terjd kat aku..apa nk wat terime je laaa...kepada yg berkenaan pe2 pun sy syg anda..eventhough sy bukan seorg yg baik at least perasaan syg sy ada pada anda..harap anda begitu..xperlu buat musuh hanya perlu buat kwan sja...luahan perasaan lak...hikhikhik...xmau luah kan lg..tp ape perlu wat xde sape nk ngadu! xde sape2 yg sesuai...


PEACE NO WAR!

THANKS FOR READING..LUV U GUYS

April 04, 2011

DETIK-DETIK BASS DAY-OUT

aloooo.....hai2..ok smbung cite smlm ye...masa 2hb kan kitorg ada event..n esok nye ada event lagi..event faculty,,,iaitu BASS DAY-OUT..kire nye cm sukan la..tp wat kat pantai..peh!! best kan...
dh la 2hb dh berjemur..3hb pun jemur lg..gile2 sunburn ar muka..cm ape je..malu gile nk g clas..org tgk je...maluuu...tp xpe ar.berbaloi..seronok! part 5 juara!! jom tgk picture2 ni...




student Part 5


posing2


waktu breakfast...


makan2


mari berpoco2..di ketuai oleh lec faculty kitorg...sir Bas


berpoco2...nmpk x tshirt berlainan?? tshirt ikut part...part 5 hijau laaa...
2hb dh hijau...3hb pun hijau gakkk


geng2 sand castle...


posing lagi..mase ni ngh tgk tarik tali


ini sgt xsenonoh!..hihihi name game ni Titanic..so, dorg ni kene ikat ngn benang..benang putus masa lalu hlangan kalah...


kesimpulannye..sgt seronok!!
muku ku ni tgh sakit pedih! bile la nk salin kulit...xsggup tgk muke sendiri kat cermin...buruk!!


THANKS FOR READING..LUV U GUYS

April 03, 2011

DETIK-DETIK LARIAN AMAL NUR KASIH

ok ni la gambar yg terpilih utk diletakkan di sini...huhuhu berjaya event kitorg wei!!!



meh bersalam bersama Ketua Menteri Melaka (Datuk Ali Rustam)
yg belakang tu Ketua projek kitorg (Fahmi)



bermula la acara ini...(Datuk Ali, Datuk Mizan, PM Zainudin)



hahahha ini la kitorg a.k.a committee...alaa clas aku laa...
BAS 5D


kite bersenam yok!



lecterur2 faculty kitorg



see Datuk Ali berlari bersama Datuk Mizan...
tanda bagus dr Datuk Ali...


ini masa gila2 kami..suke sgt event dh abis dgn jayanya....


ok esok ialah entry detik-detik BASS DAY OUT-----
ape tu?? tggu.........


THANKS FOR READING..LUV U GUYS